gebak/koeken Weer eens wat anders dan een appeltaart
Ingezonden door: Ruben Koops 8 personen, bereiding: 60 min
Ingrediënten:
200 gr havermout
400 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr bruine suiker
300 gr roomboter
6 friszure appels
2 theelepels kaneel
Eetlepel citroensap
Bereiding:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes of partjes.
Meng de appelpartjes met het kaneel, het citroensap en twee eetlepels suiker
Bekleed de bakplaat met bakpapier en warm de over voor op 180 graden
Neem een kom en meng de havermout, het zelfrijzend bakmeel en de bruine suiker door elkaar. Smelt de boter in de magnetron en meng dit door het mengsel, er zal een kruimelig deeg ontstaan.
Beleg de bakplaat met ongeveer tweederde van het havermoutmengsel en druk het stevig aan op de bakplaat. Verdeel hier de appelpartjes over en kruimel het overige havermoutmengsel eroverheen.
Zet de appelplaatkoek nu 40 a 45 min in de oven en je hebt een heerlijke plaatkoek!