Bananenchips

special
Overheerlijk en super simpel.

Ingezonden door: Wasiem Ijaz Kalika
4 personen, bereiding: 20 min

Ingrediënten:


Bereiding:

  1. Meng in een schaal de fijn gestampte knoflook, zout en het water samen.
  2. Schil de bakbanaan en snij deze in flinterdunne plakjes (ongeveer 1-2 mm) 
  3. Leg de plakjes banaan in de kom met het water, roer dit voorzichtig en laat dit 5 minuten intrekken.
  4. Verhit voldoende zonnebloemolie in een diepe wok of pan en laat ondertussen de bananenplakjes uitlekken in een vergiet. 
  5. Frituur vervolgens de bananenplakjes totdat ze goudbruin zijn.
  6. Laat de bananenchips uitlekken op een stuk keukenpapier, laat dit even afkoelen en dan zijn ze daarna gelijk klaar om gegeten te worden.

Eventuele tips en toevoegingen:

- ½  theelepel Cayennepeperpoeder of chilipoeder toevoegen aan het water, voor pittige bananenchips
- Omdat een bakbanaan behoorlijk stevig is qua structuur is deze dan ook erg makkelijk te snijden in dunne plakjes. Hoe dunner je de plakjes snijdt, des te lekkerder je chips uiteindelijk zal smaken
- Voor lange bananenchips: Gebruik een kaasschaaf en snij de bakbanaan over de gehele lengte van de banaan in dunne plakken