Blanke botersaus a la Leen Snel

special
Deze saus is heerlijk bij vis, bv zalm, tong, heilbot, tarbot

Ingezonden door: Mia Snel
4 personen, bereiding: 40 min

Ingrediënten:


Bereiding:

  1. Zet de wijn en de noilly prat op met de doormidden gesneden knoflook, laurier en peperkorrels. Langzaam aan de kook brengen.
  2. Grof gesneden sjalotjes en champignons toevoegen en in laten koken tot stroperige massa (ca. 1/3 van de vloeistof blijft over)
  3. De slagroom toevoegen en snel aan de kook brengen (laat even bruisen) en hierna direct zeven.
  4. De saus op een heel laag pitje afmonteren met klontjes koude boter. Blijf roeren en klontjes toevoegen totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
  5. Eventueel zout toevoegen.

Extra tip:

Fijngeknipte bieslook of andere verse kruiden toevoegen.