Blanke botersaus a la Leen Snel
special
Deze saus is heerlijk bij vis, bv zalm, tong, heilbot, tarbot
Ingezonden door:
Mia Snel
4 personen, bereiding: 40 min
Ingrediënten:
250 ml slagroom
1 pakje roomboter
4 sjalotjes
1 teentje knoflook
10 grote champignons
2 laurierblaadjes
10 zwarte peperkorrels
glas goede droge witte wijn
glas noilly prat
Bereiding:
Zet de wijn en de noilly prat op met de doormidden gesneden knoflook, laurier en peperkorrels. Langzaam aan de kook brengen.
Grof gesneden sjalotjes en champignons toevoegen en in laten koken tot stroperige massa (ca. 1/3 van de vloeistof blijft over)
De slagroom toevoegen en snel aan de kook brengen (laat even bruisen) en hierna direct zeven.
De saus op een heel laag pitje afmonteren met klontjes koude boter. Blijf roeren en klontjes toevoegen totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
Eventueel zout toevoegen.
Extra tip:
Fijngeknipte bieslook of andere verse kruiden toevoegen.