Bloemkool pastasaus
hoofdgerecht
Heerlijke romige pastasaus op basis van bloemkool
Ingezonden door:
Ruben Koops
4 personen, bereiding: 30 min
Ingrediënten:
1 bloemkool
bekertje slagroom
spekjes
bakje kastanjechampignons
1 gesneden bosui
1 gepreste teen knoflook
Provençaalse kruiden
Handje geraspte kaas
Bereiding:
Snijd de roosjes van de bloemkool en kook deze in 20 min gaar.
Giet de bloemkool af en laat het even in de pan staan zodat het kan uitstomen.
Bak de spekjes samen met de champignons bruin.
Voeg de geprakte bloemkool toe, slagroom bijschenken tot je de gewenste dikte hebt.
Voeg de bosui en knoflook toe en breng op smaak met peper, zout en de provençaalse kruiden.
Smelt als laatste de kaas door het mengsel.
Tip:
Met alle soorten pasta te eten, is ook heerlijk te combineren met courgetti (spaghetti van courgette) zoals op de foto.