hoofdgerecht Met een pizzabodem van bloemkool, dus koolhydraatarm (keto)! (geen makkelijk recept)
Ingezonden door: Ruben Koops 3 personen, bereiding: 60 min
Ingrediënten:
Bodem:
1 bloemkool
4 eieren
Strooikaas (mag ook huttenkase zijn)
2 el Provençaalse kruiden
Beleg:
Tomatensaus
Salami
Champignons
Strooikaas
Overige groenten naar keuze
Bereiding:
Dit is geen makkelijk recept, maar de bodem is in basis koolhydraten arm en dus gezond. Afhankelijk van het beleg kan dit een hele gezonde pizza zijn.
Verwarm de oven voor op 220 graden en snij de bloemkool in roosjes met zo min mogelijk steel. Laat de bloemkool 20 min koken.
Giet de bloemkool af en pureer het in de blender, doe vervolgens het pulp in een theedoek en wring deze goed uit zodat al het vocht er uit is.
Vervolgens meng je de pulp met de 4 eieren, de Provençaalse kruiden en een flinke hand strooikaas. Leg een vel bakpapier op het aanrecht en pak een rooster (gebruik geen bakplaat!). Verspreid de pulp op het bakpapier en maak hier een cirkel van. Je kunt wat plasticfolie gebruiken zodat je met een deegroller de pulp goed dun kunt krijgen.
Schuif het rooster met de pizzabodem in de oven en bak deze in 15 min droog, de bovenkant moet lichtbruin zijn. Controleer of de bodem stevig en droog genoeg is.
Haal de bodem uit de oven en draai deze met bakpapier en al om op een nieuw vel bakpapier, haal nu voorzichtig het bovenste vel er af. Bedek de bodem met een laagje saus en de overige ingrediënten en de strooikaas en zet nogmaals 15 min in de oven.