special, gebak/koeken Surinaams/Creoolse lekkernij van Cassave en Cocos.
Ingezonden door: Wasiem Ijaz Kalika 8 personen, bereiding: 120 min
Ingrediënten:
1 kilo geraspte cassave
100 gram geraspte cocos
400 ml cocosmelk
400 ml halfvolle melk
300 gram suiker
200 gram roomboter
2 losgeklopte eieren
2 zakjes vanillesuiker
2 theelepels gemalen kaneel
1 theelepel amandel essence
1 theelepel vanille essence
1 mespunt zout
Bereiding:
Verwarm de oven op 170 graden,
Meng in een ruime kom de geraspte cassave, geraspte cocos, cocosmelk, melk, suiker, vanille suiker, kaneel, amandel essence, vanille essence en het zout. Voeg vervolgens de losgeklopte eieren toe.
Roer dit mengsel goed door elkaar. Smelt vervolgens 125 gram boter in de magnetron en meng dit vervolgens goed door het beslag heen.
(Voeg nu eventueel rum, gewelde rozijnen/krenten of stukjes ananas toe)