hoofdgerecht Heerlijk bij de hoofdmaaltijd of heerlijk als een lekkere borrelsnack.
Ingezonden door: Wasiem Ijaz Kalika 4 personen, bereiding: 50 min
Ingrediënten:
500 gram kippenvleugels
2 teentjes knoflook fijn gesneden
Fijn gesneden gele/rode of MD Jeanette peper
2 eetlepels Light Soyasauce (bijv: Pearl River brand)
2 eetlepels Ketjap Manis
2 eetlepels Yelow label Sojasauce
1 theelepel fijn gemalen piment
2 laurierblaadjes
Zwarte peper
Zout
4 eetlepels zonnebloem olie
Bereiding:
Meng 2 eetlepels olie met de light soyasauce, Ketjapmanis, Yelowlabel Sojasauce, laurierblaadjes, piment, zwarte peper en zout. Leg hierin de kippenvleugels en voeg ook de knoflook en fijn gesneden peper toe. Meng dit goed door elkaar en laat dit ongeveer 15 minuten marineren.
Verhit in een wok of hapjes pan 2 eetlepels olie, bak hierin de kippenvleugels kort mee op hoog vuur. Bewaar de resterende marinade.
Leg de kippenvleugels in een ovenschaal en giet de resterende marinade over de kippenvleugels.
Bak de kippenvleugels af in 30 minuten, in de oven op 180 graden. Na 10 minuten de kippenvleugels omdraaien en de marinade over de kippenvleugels heen strijken.