gebak/koeken Super makkelijke taart met fris fruit.
Ingezonden door: Ruben Koops 8 personen, bereiding: 90 min
Ingrediënten:
Deeg
250 gr bloem
1 zakje bakpoeder
80 gr bruine suiker
150 gr boter
1 ei
1 mespuntje zout
Vulling
100 gr bruine suiker
500 gr mascarpone
2 eieren
100 gr bloem
1 pot rode vruchtenjam
vlaai aardbeien
frambozen
bosbessen
Bereiding:
Verwarm de over voor op 170°.
Deeg
Meng bloem, bakpoeder, suiker, boter, ei en zout. Vet een taartvorm in met boter en bekleed met het deeg en prik de bodem in met een vork.
Vulling
Meng de mascarpone met 6 eetlepels van de jam. Roer een voor een de eieren en als laatste de bloem erdoor.
 Schenk de mascarponevulling tot net onder de rand op het deeg.

Verdeel de vlaai aardbeien samen met de gelei over de bovenkant van de taart.
Bak de taart in de oven in circa 50 minuten gaar.

Na het afkoelen de bosbessen en de frambozen verdelen tussen de aardbeien. smeer de bovenkant in met de jam zodat deze mooi glimt, gebruik hiervoor een kwast.