Broodje rode Sardine.

special
Heerlijk op een broodje of met Roti of witte rijst

Ingezonden door: Wasiem Ijaz kalika
4 personen, bereiding: 30 min

Ingrediënten:


Bereiding:

  1. Haal de Sardines voorzichtig uit de tomatensaus en bewaar de saus. Snij de sardines open en verwijder de graatjes.
  2. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie en fruit hierin de uien, knoflook en peper. Voeg hierbij ook het maggiblokje en de trassi toe.
  3. Voeg dan de stukjes tomaat, suiker, zout, zwarte peper en de tomatensaus hieraan toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
  4. Schep hierna de sardines voorzichtig door de saus en laat dit nog 2 minuten door koken. 
  5. Snij de pistoletjes open en beleg deze met de Sardines in tomatensaus.

Tips:

- Serveer de broodjes met sambal en zuur
- Voeg samen met de sardines ook fijn gehakte selderij en 100 gram gehalveerde gebakken aardappelschijfjes toe en kook dit ipv 2 minuten dan 5 minuten door.

Dit gerecht is dan ook heerlijk te eten met roti of witte rijst en groente zoals: Spitskool, Pompoen of Kousenband.