Gebakken appel met cheesecake en karamelsaus
nagerecht
Heerlijk nagerecht en gemakkelijk te maken.
Ingezonden door:
Jan Boer
6 personen, bereiding: 40 min
Ingrediënten:
6 stevige appels
300 gr roomkaas (mon chou)
50 gram suiker
Merg van 1 vanillestokje
1 ei
1 theelepel kaneelpoeder
100 ml karamelsaus (of chocoladesaus)
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden.
Snij de bovenkant van de appels en hol ze uit.
Meng in een kom de roomkaas met de suiker tot een glad mengsel.
Voeg daarna de vanille, het ei en kaneelpoeder toe en roer dit goed door.
Vul de appels voor ongeveer driekwart ( doe ook het kapje erop maar hoeft niet).
Zet de appels in een ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuten totdat de cheesecake is gestold.
Laat de gevulde appels afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet er wat saus over.