Geitenkaas salade
hoofdgerecht
Makkelijke salade die er professioneel uitziet.
Ingezonden door:
Ruben Koops
4 personen, bereiding: 15 min
Ingrediënten:
Het broodje
Bladerdeeg
Geitenkaas
1 ei (geklutst)
bakpapier
De dressing
4 eetlepels olijfolie
Scheutje rode wijnazijn op smaak
Peper en zout
Theelepel mosterd
2 eetlepels mayonaise
De salade
Krop romanasla
1 avocado
1 paprika
2 tomaten
Halve komkommer
Halve witte courgette
Kleine rode ui
5 dadels
Handje walnoten
Bereiding:
Het broodje
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier, bestrijk de bovenkant met het geklutste ei en leg de geitenkaas in het midden.
Plaats de broodjes ongeveer 10 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.
De salade en de dressing
Scheur de sla in stukjes en was deze.
Snij de rode ui, avocado, paprika, tomaten, komkommer, courgette en dadels in stukjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een klein bakje.
Meng alle ingrediënten van de salade met de dressing.
Maak het bord op met aan één kant de salade en aan de andere kant het geitenkaasbroodje. Maak geheel af met wat fijngeknepen walnoten.