lunchgerecht Een lekker recept geschikt voor onderdeel van een buffet of als bijgerecht bij de soep.
Ingezonden door: Joeri Boer 10-12 personen, bereiding: 45 min
Ingrediënten:
1 turks brood
150 gr. ontbijtspek
1 eetlepel mosterd
150 gr. smeerbare roomkaas (monchou of zo)
100 gr. gemengde salade
75 gr. water- of tuinkers
250 gr. gerookte kipfilet
3 lente- of bosuitjes
1 stengel bleekselderij
3 eetlepels pesto
5 eetlepels mayonaise
200 gram pitloze gehalveerde druiven
Bereiding:
Snij het turkse brood doormidden (gaat makkelijker met een elektrisch mes).
Bak het ontbijtspek in een koekenpan uit tot het lekker knapperig is en laat het uitlekken op keukenpapier.
Een helft van het brood besmeren met mosterd, de andere helft besmeren met een mengsel van pesto en mayonaise.
Smeer eerst de roomkaas uit over de onderste helft van het brood en doe daar vervolgens de sla, de fijngesneden bosuitjes, de in dunne ringen gesneden bleekselderij de kip en de druiven op.
Verkruimel hierover de uitgebakken ontbijtspek.
Doe de bovenste helft van het brood erop en snij het gevulde turkse brood in punten.
Smakelijk eten !!!
tip: in plaats van 150 gram roomkaas kun je ook 75 gram roomkaas en 75 gr. kruidenkaas nemen.
In plaats van gerookte kipfilet kun je ook gewone kip- of kalkoenfilet gebruiken.