Ingezonden door: Ruben Koops 8 personen, bereiding: 120 min
Ingrediënten:
Bodem:
100 gr gebroken pecannoten
¾ cup amandelmeel
4 eetlepel boten
2 eetlepels stevia crystal (of andere zoetstof)
Vulling:
680 gr roomkaas
4 eieren
1 eetlepel vanilla extract
1,5 eetlepels natrena classic vloeibaar (of andere zoetstof)
2 eetlepels citroensap
125 gr cup Sour Cream
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 205 graden.
Breek de pecannoten, dit kan je bijv. doen in een plastic zakje.
Smelt de boten in een pan en mix dit met de gebroken pecannoten, het amandelmeel en de zoetstof.
Druk dit mengsel in een taartvorm waarvan de bodem is bedekt met bakpapier.
Bak de bodem in 7 min totdat deze lichtbruin is.
Mix alle ingrediënten voor de vulling en giet deze op de bodem. Goed tikken op het aanrecht om alle bellen te verwijderen.
Zet de taart in de oven als deze nog op 205 graden staat, draai de temperatuur direct terug naar 130 graden. Laat de taart bakken voor ongeveer 80 min.
Tip:
Je kunt de taart voor het bakken versieren met wat kaneel. Ik heb na het bakken kleine stukjes chocolade op de taart gelegd. Doordat de taart nog heet is smelt dit vanzelf vast.