Indonesisch stoofpotje
hoofdgerecht
Heerlijk stoofpotje met rundvlees.
Ingezonden door:
Monique Salimans
4 personen, bereiding: 120 min
Ingrediėnten:
1 theelepel (pinda)olie
½ theekop water
2 theelepels Goela djawa (palmsuiker) of bruine suiker
2 eetlepels ketjap manis (zoet) (geen conimex maar bv kaki tiga)
½ theelepel zout
Mespunt gemalen kruidnagel
Mespunt nootmuskaat
1 theelepel gemalen zwarte peper
½ theelepel sereh (citroengras) poeder
1 theelepel sambal badjak
4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
2 uien, fijngesnipperd
400 gram magere runderlappen, sukadelappen of riblappen.
Bereiding:
Snij het vlees in kleine stukjes.
Fruit de uien, knoflook en het vlees in hete olie.
Voeg de ketjap manis, de suiker, het water en de kruiden toe.
Laat het vlees 3 uur sudderen, met gesloten deksel. Eventueel water toevoegen als het te droog wordt.
Serveer daging smoor warm met witte rijst of nasi!