Kabeljauw gestoofd in botersaus
hoofdgerecht
Een heerlijk ouderwets recept voor kabeljauw
Ingezonden door: Ger Boer
4 personen, bereiding: 30 min
Ingrediënten:
750 gram kabeljauw filet
1 pakje margarine van 250 gram
4 beschuiten
peper, zout
1/2 uitgeperste citroen of flinke scheut azijn
1 theelepel viskruiden
Bereiding:
Doe de kabeljauw in een gewone koopan en voeg water toe, zodat de kabeljauw net onder staat.
Voeg zout toe en breng de kabeljauw aan de kook (dit gaat heel snel). Laat even doorkoken en als de vis gaar is deze uit het water in een vergiet scheppen en het kooknat bewaren.
Smelt in het kooknat het hele pakje margarine.
Knijp de beschuiten fijn en doe ze door de saus.
Blijf roeren, de saus bindt zich vanzelf.
Voeg de citroen of de azijn toe, voeg de viskruiden toe en maak op smaak af met peper en zout.
Leg de vis in de saus terug en laat op een heel laag pitje nog ca. 5 minuten smoren.
Lekker met gekookte aardappel, puree of rijst en een frisse groene salade.