Kipcocktail met perzik
voorgerecht
Verrassend lekker!
Ingezonden door: Ruben Koops
4 personen, bereiding: 20 min
Ingrediënten:
200 gr kipfilet (lichtbruin gebraden)
1/2 blik perzik
5 eetlepels slagroom
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel bouillon
worcestershiresaus (scheutje)
zout en peper
citroensap
Bereiding:
Snij de kip en de perzik in stukjes, bak de kip totdat deze lichtbruin is (hou een paar stukjes perzik achter voor garnering).
Klop de slagroom stijf, voeg mayonaise, één eetlepel perziksap, enkele druppels citroensap, 1 eetlepel bouillon en een scheutje worcestershiresaus toe. Het geheel op smaak brengen met peper en zout.
Verdeel de kip en de perzik over 4 cocktailglazen en giet de gemaakte saus hier overheen. Garneer het met de bewaarde stukjes perzik en eventueel was bieslook of peterselie.