Lasagne met avocado en geitenkaas
hoofdgerecht
Een Mexicaanse variatie op het 'standaard' lasagne recept.
Ingezonden door:
Ruben Koops
5 personen, bereiding: 40 min
Ingrediënten:
Voor de saus:
500 gr rundergehakt
Een potje bruine bonen
Blikje mais
Rode ui 1 blik tomatenblokjes
1 pakje tomaten frito
Lasagne bladen
Mexicaanse kruiden (bijv. Tex Mex)
Voor de bovenste laag:
2 avocado's
Geitenkaas (mag ook strooikaas zijn)
4 eetlepels magere kwark
Potje gesneden jalapeņo pepertjes
Bereiding:
Deze lasagne is door de Mexicaanse kruiden weer eens wat anders, hij is wel redelijk machtig door de bonen en de mais.
Verwarm de oven voor op 200°
Rul het gehakt samen met de ui, als de gehakt gaar is voeg je de bonen, mais, tomaten en tomaten frito toe.
Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden.
Prak de twee avocado's samen met de magere kwark en de geitenkaas.
Begin met een laagje saus, daarna een laagje lasagne bladen en ga hiermee door tot de saus op is. Eindig met een dun laagje saus.
Verdeel het avocado mengsel bovenop de lasagne, leg er een aantal jalapeņo pepertjes op.
Bak de lasagne af in 30 min
Lekker met een frisse salade!