Maïzena Lapis

special
Maïzena/Kokos Pudding

Ingezonden door: Wasiem Ijaz Kalika
8 personen, bereiding: 15 min

Ingrediënten:


Bereiding:

  1. Verwarm in een pan de kokosmelk op een laag vuurtje.
  2. Meng vervolgens in een glas de maïzena, suiker en het water goed samen.
  3. Voeg dit toe aan de verwarmde kokosmelk en blijf dit goed roeren totdat er een dikke gladde vla is ontstaan
  4. Neem dit dan van het vuur en blijf goed roeren.
  5. Verdeel ½ van het witte maïzena mengsel over de bodem van een bakblik (rond). Voeg kola-essence en kleurstof toe aan het andere deel van het maïzena mengsel en verdeel dit vervolgens bovenop de witte laag. Strijk de bovenkant mooi glad en laat dit vervolgens 15 minuten afkoelen.
  6. Bedek de afgekoelde Lapis met folie en zet dit vervolgens nog 1 uur in de koelkast.
  7. Snij voorzichtig de Lapis in blokjes of ruitjes en het is gelijk klaar om te serveren. 

Tips:

- Gebruik ipv Kola-essence, Amandel- of Ananas-essence
- Voeg eventueel een andere soort kleurstof toe