Mosterdsoep
voorgerecht
Ingezonden door: Edith Rammers
4 personen, bereiding: 15 min
Ingrediënten:
1 kleine ui
1 lepel boter
50 gram gerookte ontbijtspek dunne plakjes
3 eetlepels mosterd (2 grove mosterd en 1 fijne franse mosterd)
2 eetlepels bloem
1 liter vleesbouillon (op 1 liter 2 blokjes)
1 prei (alleen lichtgroen en wit deel worden gebruikt)
150 ml koksroom
Bereiding:
Boter in een pan en de klein gesneden ui fruiten met de heel klein gesneden rookspek.
Pan van het vuur nemen en de mosterd toevoegen en daarna de bloem erbij doen en goed roeren tot een massa.
Bouillon erbij, goed roeren en terug op het vuur zetten en goed doorverwarmen. (koken) De fijngesneden prei (in vieren in de lengte en daarna dwars klein snijden) erbij doen en afmaken met een flinke scheut koksroom.
Eet smakelijk!