Mulligatawneysoep
hoofgerecht
(Peperwater)
Ingezonden door: Ger boer
8 a 10 personen, bereiding: 3 uur
Ingrediënten:
750 gr. linzen
2,5 liter water
2 kippen (elk 1100 gr)
3 laurierblaadjes
2 eetlepels zout
1 dl. olie
2 gesnipperde uien
4 gesnipperde tenen knoflook
4 eetlepels kerrie
snufje cayennepeper
3 eetlepels geraspte kokos
100 gr. bloem
schijfjes citroen
gekookte rijst
Bereiding:
Maak deze heerlijke soep uit zuid India als volgt:
Week de linzen 2 a 3 uur in water. Snijd de kippen in vieren en kook ze met de linzen, het zout en de laurierblaadjes in ca. 1 uur gaar. Verwijder de kip en de laurierblaadjes. Wrijf de linzen door zeef of keukenmachine. Verwijder het bot en snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit de olie, fruit gedurende 10 minuten de uien met de knoflook, kerrie, cayennepeper en de kokos. Voeg de gezeefde bloem beetje bij beetje toe en roeren maar. Giet al roerend de soep erbij. Laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg tenslotte de kip toe. Breng de soep op smaak met zout, cayennepeper etc. De soep met rijst serveren.