Perenchutney

special
Ik heb met deze chutney al diverse mensen toch aan de blauwe schimmelkaas gekregen. De combinatie is echt heerlijk. De chutney is in de koeling erg lang houdbaar.

Ingezonden door: Ronaldo
? personen, bereiding: 15 min zonder de inkooktijd

Ingrediënten:

6000-700 gram handperen geschild.
1 citroen
4 kruidnagels
1 ui gesnipperd
1 Spaanse peper zonder zaadjes in hele dunnen reepjes.
3-4 gemberbolletjes (pot) heel fijn gesneden.
1 el gembersiroop (uit de pot v/d gemberbolletjes)
1/2 dl witte wijnazijn.
125gr suiker.
1 kaneelstokje.
50gr rozijnen.

Bereiding:

Snij een dikke reep schil v/d citroen en steek de 4 kruidnagels hierin. Pers de citroen uit. Breng dan alle ingrediënten in een wijde pan (geen aluminium) aan de kook. Laat de chutney in 30-45 minuten op laag vuur inkoken tot jamdikte. Schep regelmatig om. Verwijder de citroenschil met de kruidnagels en het kaneelstokje. Schep de chutney in met kokend water omgespoelde goed afsluitbare potten. De chutney is mits goed gekoeld weken houdbaar.

Erg lekker op een stukje roggebrood of toastje met blauwe schimmelkaas. Maar kan ook goed bij kip, wild, paté\' of pittige rijstgerechten.