Pikante tonijnrolletjes
special
,
lunchgerecht
,
voorgerecht
Heerlijke hapjes voor bij de cocktail.
Ingezonden door:
Marijke Bindels
Ingrediënten:
Voor 20 stuks
300gr kleine blokjes verse tonijn
2 el fijngesneden bieslook
2-3 tl sesamolie
1-2 tl limoensap
1 tl fijngesneden rode peper
Zout, peper
1-2 dunne courgette, ongeschild
3-4 el mayonaise
1-2 el sesamzaadjes
Bereiding:
Meng de tonijn, bieslook, sesamolie, limoensap, rode peper en zout en peper naar smaak.
Gebruik een kaasschaaf om 20 dunne plakken te maken van de courgette.
Bestrijk de plakken met een dun laagje mayonaise en bestrooi met zout en peper.
Doe op elk plakje courgette een schepje van het tonijnmengsel en rol het op, eventueel vastzetten met prikker.
Zet de courgette rolletjes vervolgens overeind, vul eventueel bij en bestrooi als laatst met sesamzaadjes.