Pindakaas Koekjes

gebak/koeken
Heerlijke zachte koekjes met pindakaas.

Ingezonden door: Wasiem Kalika
8 personen, bereiding: 30 min

Ingrediënten:


Bereiding:

  1. Meng gesmolten margarine samen met suiker en vanillesuiker in een ruime kom.
  2. Voeg daarna het ei en de pindakaas toe en meng dit goed met elkaar.
  3. Voeg daarna met behulp van een zeef bakpoeder en in 3 delen het meel toe, totdat je het deeg soepel kunt kneden.

  4. Verwarm de oven op 180 graden. 
  5. Pak een stukje deeg en rol daar een balletje van (ongeveer 1 cm) en druk deze vervolgens plat.
  6. Plaats op een bakplaat met ovenpapier en bak de pindakaaskoekjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten licht bruin.
  7. Daarna de koekjes laten afkoelen en eventueel decoreren of dippen in gesmolten chocolade.