nagerecht
Mede mogelijk gemaakt door een poffertejspan!
Ingezonden door: Ruben Koops 4 personen, bereiding: 45 min
Ingrediënten:
100 gr bloem
1 zakje bakpoeder
30 gr suiker
170 ml melk
1 ei
vloeibare boter
sateprikkers
Bereiding:
Beslag:
Meng de ingedrienten in een maatbeker samen met een scheutje boter en laat 30 min staan zodat het bakpoeder zijn werk kan doen.
Bakken:
Zet de poffertjespan op het vuur, geef elk kuiltje een druppeltje boter. De pan is op temperatuur als de boter klaar ik met bruizen.
Begin aan de buitenkant van de pan, hier gaan de poffertjes namelijk het minst hard. Giet in elk kuiltje met een eetlepel een beetje beslag, de poffertjes groeien flink tijdens het bakken, dus giet het kuiltje niet helemaal vol.
Gebruik sateprikkers op de poffertjes om te draaien. Erg lekker met vers fruit en poedersuiker!