Ingezonden door: Jan Boer 4 personen personen, bereiding: 50 minuten
Ingrediënten:
2 sjalotjes
1teentje knoflook geperst
1 prei in ringen
1el olie
500 Gr. Kipfilet
Scheutje kippenbouillon
Zout,peper
3-4 el fijngesneden peterselie
Aardappelpuree volgens basisrecept
Crème fraiche 125 ml
Paneermeel
35 Gr. Boter in klontjes
Bereiding:
Bak de sjalot, knoflook en prei ca 8 min. in olie.
Voeg de kipfilet in blokjes toe en wat bouillon en stoof de kip in 6 min gaar. Breng op smaak met zout, peper en peterselie.
Voeg aan de aardappelpuree de crème fraiche toe. Schep 1/3 deel
van de puree in een ovenvaste schaal en schep daarop het kipmengsel. Dek af met de rest van de puree. Verdeel de paneermeel en de boter erover.
Gratineer het gerecht 15-20 min in een hete oven op 225 graden.