Psylliumbolletjes

lunchgerecht
Koolhydraatarme (keto) bolletjes.

Ingezonden door: Ruben Koops

Ingrediënten:


Bereiding:

  1. Voeg de roomkaas samen met de eieren, ik gebruik een mixer totdat er geen klontjes meer zijn. 
  2. Voeg vervolgens het psylliumpoeder, het zout en het bakpoeder toe. Opnieuw goed mixen tot er geen klontjes meer zijn. Mix niet te lang! Dan krijg je een rubberige structuur.
  3. Roer als laatste de verschillende noten en zaden er doorheen
  4. Laat het deeg 15 min staan, het psylliumpoeder neemt al het vocht op en maakt het deeg hanteerbaar. Laat de oven voorverwarmen op 200 graden.
  5. Rol het deeg in bolletjes, ik maak van dit deeg meestal 4 bolletjes. Druk de bolletjes goed plat op bakpapier.
  6. Eventueel de bovenkant van de bolletjes nat maken met water en nog een aantal zaadjes erin drukken.
  7. Bak de broodjes af in 25 min.