Roti

hoofdgerecht
Makkelijk om te maken en super lekker!

Ingezonden door: Barry van der Kolk
6 personen, bereiding: 30 tot 45 min

Ingrediënten:


Bereiding:

  1. Zet de eieren aan de kook, zorg dat ze hardgekookt zijn. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer deze met peper en zout. Snijd ondertussen ook de aardappelen in stukjes, variërend van grof tot heel klein. Versnipper de ui en de knoflook. Bak de kip lichtbruin in de pan, voeg de helft van de ui en de knoflook toe. Als de ui glazig is kan de kerrie worden toegevoegd, 4 grote eetlepels. Laat de kerrie even branden en voeg dan aardappelen toe. Snijd de tomaat in stukjes en voeg deze ook toe. Voeg water toe zodat  alles bijna onder water staat. Voeg de gekookte eieren, een blokje bouillon en de sambal naar smaak toe. Laat alles koken totdat de aardappelen gaar zijn. Als de aardappels uit elkaar vallen en de saus dik wordt is het klaar.

  2. Bak ondertussen de rest van de uien totdat ze bruin zijn. Snij de snijbonen grof en voeg deze toe. Voeg het bouillonblokje en 4 eetlepels basterdsuiker toe. Zorg dat de boontjes beetgaar zijn.

  3. De rotiplaten kunnen worden opgewarmd in een grote koekenpan zonder boter of vet. Doe per bord een rotiplaat, een schep aardappels met kip, een schepje bonen en één ei.