Roti Tomaten Sambal
special
Deze makkelijke roti sambal is overal lekker bij te eten.
Ingezonden door:
Wasiem Ijaz Kalika
8 personen, bereiding: 40 min
Ingrediënten:
4 tomaten
1 grote ui grof gesneden
2 teentjes knoflook
6 gele/rode of MD Jeannette pepers (of gecombineerd)
3 theelepels suiker
2 theelepels Zout
Zwarte peper
Scheut natuurazijn
Zonnebloem olie
Bereiding:
Stamp de teentjes knoflook en pepers fijn in een vijzel.
Snij de tomaten in blokjes.
Verhit zonnebloemolie en voeg daarna de tomaten en de fijn gestampte pepers en knoflook toe en kook dit 10 minuten.
Voeg daarna ook de grof gesneden uien, azijn, suiker, zout en zwarte peper toe en laat dit nog 10 minuten doorkoken.
Laat dit vervolgens afkoelen en de sambal is klaar.