Sla stampot met gebakken spekjes
hoofdgerecht
super lekker gerecht
Ingezonden door: Yvon langeveld
4 personen, bereiding: 30 min
Ingrediënten:
1 a 2 kroppen ice berg sla. (ligt een beetje aan de grootte van de kroppen)
250 gram spekblokjes gebakken
1500 gram aardappels ( om puree van te maken)
2 eieren hard gekookt
pijn boom pitten Geroosterd
melk voor de aardappelpuree
boter voor de aardappelpuree
Bereiding:
Schil de aardappels en kook ze gaar. Snijd de sla in mooie stukjes mag best wat grof zijn.
Bak de spekjes en bewaar ook het vet wat uit de spekjes is gekomen.
Rooster de pijnboom pitten.
Kook de eieren hard en snijd ze in stukjes. Als de aardappels gaar zijn maak je er puree van voeg de melk en de boter Toe zodat er een mooie smeuiige massa ontstaat.De puree mag echter niet te dun worden.
Doe de sla de pijnboom pitten en de hard gekookte eieren erdoor en goed mengen. Dan maak je de spekjes even warm in het vet En roer dat ook door de stampot. Als alles goed gemengd is kun je er nog wat dun gesneden sla en wat pijnboompitten over strooien Dat staat leuk en het is echt super lekker.
Je kan in plaats van spekjes ook blokjes ham gebruiken.