Spitskool
special
Mijn Surinaamse Spitskool Recept
Ingezonden door:
Wasiem Ijaz Kalika
6 personen, bereiding: 20 min
Ingrediënten:
1 Spitskool (grof gesneden)
1 ui (grof gesneden)
2 teentjes knoflook (grof gesneden)
1 blokje Tuinkruiden bouillon
1 mespuntje trassi
¼ MD Jeannette peper (fijn gesneden)
zout
Zwarte peper
Paprika poeder
Zonnebloem olie
Bereiding:
Verhit in een wokpan een scheut zonnebloem olie,
Fruit hierin uien, peper en knoflook samen met het bouillon blokje en trassi.
Voeg de gesneden spitskool toe en schep dit goed om.
Voeg naar smaak(ongeveer 1/3 theelepel ) zout, zwarte peper en paprika poeder toe.
Leg vervolgens een
deksel
op de wokpan en laat dit ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje doorkoken en schep de spitskool regelmatig om.
TIp:
Spitkool is heerlijk te eten met Roti of witte rijst met kip, vis of bijvoorbeeld vegetarische sateballetjes