Ingezonden door: Wasiem Ijaz Kalika 4 personen, bereiding: 30 min
Ingrediënten:
500 gram bakkeljauwfilet (Bijvoorbeeld van het merk Lufo)
1 ui grof gesneden
2 knoflook teentjes grof gesneden
1 halve rode/gele of MJ peper fijn gesneden
2 tomaten gesneden in blokjes
1 kleine blik tomatenpuree
1 theelepel suiker
1/2 theelepel zwarte peper
100 ml water
3 takjes selderij of maggiplant fijn gesneden
zonnebloemolie
Bereiding:
Was de bakkeljauw eerst schoon met koud water en leg vervolgens de bakkeljauw in een kom met kokend water voor ongeveer 20 minuten, hierdoor verlaag je het zout gehalte van de bakkeljauw. Zet daarna de bakkeljauw over in een vergiet en pluis de bakkeljauw vervolgens uit elkaar.
Verhit in een wok of hapjespan een scheut zonnebloemolie.
Bak vervolgens de bakkeljauw droog (ongeveer 4 minuten). Voeg vervolgens uien, knoflook, peper, tomatenblokjes, tomatenpuree en water toe en kook dit 5 minuten.
Voeg daarna ook suiker en zwarte peper toe roer dit alles goed door elkaar en bak dit ongeveer 10 minuten door.
Garneer de bakkeljauw vervolgens met wat fijn gehakte selderij of maggiplant.
Bakkeljauw is heerlijk:
- Met roti of witte rijst met groente - Op een pistoletje of bara met sambal en zoetzure komkommer - Met Gefrituurde cassave (Thelo) en sambal - Met Here Heri (gestoomde banaan en cassave gerecht)