Tjendol (Verfrissende zoete kokosmelk)
voorgerecht
/
special
Heerlijke verfrissende koude kokossoep.
Ingezonden door:
Monique Salimans
4 personen, bereiding: 30 min
Ingrediënten:
Ingrediënten voor de tjendol
1 eetl. pandanextract
100 gr. rijstebloem
500 ml. water
1 mespunt zout
1 eetl. maïzena
Ingrediënten voor de vloeistof:
150 ml. santen (kokosroom)
wat nangka (jackfruit)
100 gr. gula djawa (Javaanse bruine suiker)
geschaafd ijs of ijsblokjes.
150 ml. water
Bereiding:
Meng het pandanextract door het water.
Meng dit door de bloem, de maïzena en het zout en kook dit op een laag vuur tot een stijve pap.
Vul een pan met erg koud water.
Roer de pap door een zeef zodat de pap in druppels in het water vallen. Laat deze druppels in het water opstijven. (Dit is de tjendol)
Kook de gula djawa in het water op en snijd wat nangka in erg kleine reepjes.
De nangka moet in een glas passen.
Neem vervolgens 4 glazen.
Verdeel de tjendol over de glazen, voeg dan de nangka, de gula djawa, de santen en dan wat geschaafd ijs toe.
Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de toko.