Witlof met kip en kerrie appelsaus

hoofdgerecht
Dit gerecht is feitelijk een voorgerecht maar kan ook, wanneer je de hoeveelheden aanpast, met wat frietjes of een lekker stuk ciabatta, ook prima als complete maaltijd dienen.

Ingezonden door: Ronaldo
4 personen, bereiding: 20 min

Ingrediënten:

2 kipfilets
1 appel (met mooie rode schil bijv. Elstar)
3 struikjes witlof
klein stuk winterwortel
1 bekertje crème fraîche (125ml)
3 eetlepels mayonaise (nog liever yogonaise)
2-3 eetlepels appelsap
1 eetlepel kerriepoeder
Peper en zout
1 el Olie (mais of zonnebloemolie)
1 klontje boter

Bereiding:

Kipfilets bestrooien met peper, zout en (flink) kerrie. In een koeken pan de boter verhitten en de kipfilets hierin in pl/min 10 minuten gaar bakken. Hierna de kip uit de pan nemen en af laten koelen. Intussen de appel wassen en dan in vieren snijden en het klokhuis verwijderen en dan met schil in kleine blokjes snijden. De struikjes witlof wassen en droog deppen en dan in kleine ruitjes snijden. De wortel in hele dunne reepjes snijden. Doe nu de crème fraîche, olie, yogonaise, kerriepoeder en de appelsap in een kommetje en roer tot een mooi glad sausje, op smaak brengen met peper en zout. Kipfilets nu in plakjes snijden. Verdeel nu de witlof, appelblokjes over de borden en strooi hier nu wat wortel reepjes overheen. Verdeel nu de kip over de borden en leg de kip dakpansgewijs op de lofsla. Sprenkel nu wat saus over de sla en serveer de rest van de saus erbij in een sauskom.