hoofdgerecht Zoete aardappelpuree heerlijk met hache en rodekool
Ingezonden door: Monique Salimans 4 personen, bereiding: 30 min
Ingrediënten:
700 gram zoete aardappels
4 gewone aardappels
Teentje knoflook
Gember (naar smaak hoeveelheid zelf bepalen)
Roomboter
300 ml sinasappelsap
Kruidnagel
Laurierblad
Peper
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar in aparte pannen
Knoflook en gember fijn snijden en deze bakken in wat roomboter en daarna de sinasappelsap toevoegen, deze later inkoken, voeg hier peper, kruidnagel en laurierblad aan toe
De aardappels stampen en voeg hier de ingedikte sinasappelsap aan toe.
Doe alles in een overschaal, panneren met panneermeel met wat parmezaanse kaas
Klontjes roomboter erop en onder de gril zetten.
Tip: hachee eerst in de ovenschaal en de puree boven op. Serveer rode kool apart!