Andijviestamppot

hoofdgerecht
een lekker makkelijk doordeweeks stamppotrecept !!

Ingezonden door: Marijke Boer
5 personen, bereiding: 30 min


Zoek ook op:

andijviestamppot aardappelen ons flinke geraspte kaas scheut peper melk doordeweeks

Ingrediƫnten:

1 kilo geschilde aardappelen
ca. 6 ons fijn gesneden rauwe andijvie
2 ons magere ontbijtspekblokjes
ca. 50 gr. geraspte belegen kaas
flinke scheut natuurazijn
peper en zout
ca. 30 gr. margarine
ca. 3 eetlepels melk

Bereiding:

Kook de aardappelen gaar. Stamp de aardappelen fijn en voeg de margarine en de melk toe. Voeg vervolgens de fijngesneden andijvie toe en stamp alles door elkaar. Bak de spekjes uit en roer deze door de stamppot. Voeg een flinke scheut azijn toe, voeg peper en zout naar smaak toe. Meng op het laatst de geraspte kaas door de stamppot.

Smaakt heerlijk met een balletje gehakt en lekkere jus.

terug