Dadelkoekjes

gebak/koeken
Erg lekker en je hebt geen oven nodig.

Ingezonden door: Stephanie
5 personen, bereiding: 120 min


Zoek ook op:

dadelkoekjes dadels eitje gebak koeken lekker oven stephanie boter walnoten

Ingrediënten:

  • 500 gram medjoel dadels (van de marrokaan, zo’n klein doosje sappige dadels voor 3 euro) ontpit en in kleine blokjes gesneden. 
  • 250 gram boter (kan minder als je goede vochtige dadels hebt)
  • hand walnoten (in kleine stukjes gebroken) 
  • 1 rol maria biscuitjes (die verkruimel je) 
  • 1 eitje (als je geen medjoeldadels gebruikt, maar van die harde supermarktdadels, dan wil je een eitje om het te binden) 
  • cocosstrooisel als topping

Bereiding:

  1. Boter zachtjes laten smelten (evt. ei met een garde loskloppen en toevoegen, door laten koken onder voortdurend roeren)
  2. Gehakte dadels toevoegen, 1 minuutje doorkoken
  3. Verkruimelde maria koekjes erdoorheen scheppen (30 seconden)
  4. Walnoten erdoorheen (hoeft niet meer te koken)

  5. Nu kan je het geheel in een springvorm doen (vierkant of rond), goed erin drukken met de achterkant van een lepel
  6. Cocosstrooisel eroverheen (ook een beetje aandrukken)

  7. In de vriezer invriezen en als het bevroren is pas in reepjes/puntjes snijden (anders verpest je je mooie vorm omdat de koekjes nog dan nog niet hard genoeg zijn)
Je kan ze vrij lang in de vriezer bewaren en ze zijn in no time ontdooit. Dit recept is voor mucho mucho…

terug