Dawet

special
Surinaams Cocos ijsdrankje

Ingezonden door: Wasiem Ijaz Kalika
8 personen, bereiding: 120 min


Zoek ook op:

dawet siroop cocos blokjes fles susuroos lychees cocosmelk melk blik

Ingrediënten:

  • 400 ml cocosmelk 
  •  400 ml melk 
  •  2 citroenstengels (sereh) gekneusd 
  •  1 fles susuroos siroop 
  •  1 pak jonge cocos slierten (uit de vriezer) 
  •  1 blik lychees in siroop 
  •  1 pakje nata de coco blokjes (bijv. pandan smaak) 
  •  ½ blik jackfruit in siroop (uitgelekt en in blokjes gesneden) 
  • 2 theelepels selasih pitjes (geweekt in een glas water) 
  • ijsblokjes

Bereiding:

  1. Breng cocosmelk, melk en de sereh aan de kook in een ruime pan en kook dit ongeveer 10 minuten door op een laag vuurtje en laat vervolgens afkoelen.
  2. Voeg de cocos slierten, jackfruit en de nata de coco blokjes toe. Voeg ook de lychees inclusief het vocht daarvan toe.
  3. Voeg de fles susuroos siroop toe en het glas met de geweekte selasih pitjes en roer dit goed door elkaar.
  4. Serveer de Dawet met een aantal ijsblokjes in een  hoge glas met een theelepel en smullen maar.

Tip: 

- Gebruik ipv selasih pitjes, geweekte puddingdruppels
- Voeg 1/2 pot palm seeds (bijv. pandan smaak) toe
- Voeg ipv lychees, rambutan of longan in siroop toe
De meeste producten zijn te vinden in een Aziatische toko of Chinese supermarkt
    Weinig tijd?
    Makkelijke variant (zoals op de foto):
        Ingrediënten: 
        200 ml cocosmelk
        200 ml melk
        1 fles susuroos siroop
        ijsblokjes
        (eventueel nata de coco blokjes, puddingdruppels of lychees)
          Voeg alles samen in een grote kan en breng op de gewenste zoete smaak met ongeveer ½ van de fles susuroos siroop.


          terug