Garnalen in kerrie masala saus

hoofdgerecht
Heerlijk met witte rijst of op een broodje.

Ingezonden door: Wasiem Ijaz kalika
4 personen, bereiding: 30 min


Zoek ook op:

garnalen masala saus kerrie gesneden peper grof olie heerlijk fijn

Ingrediƫnten:

  • 200 gram schoongemaakte (middel of grote) garnalen
  • 1 halve ui grof gesneden
  • 1 teen knoflook grof gesneden
  • Stukje gele/rode of MD Jeannette peper fijn gesneden
  • Stukje trassi
  • 4 eetlepels Masala
  • Paprika poeder
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 4 eetlepels Zonnebloem olie
  • 150 ml kokend/warm water

Bereiding:

  1. Maak een marinade van 2 eetlepels olie, masala, paprikapoeder, zwarte peper en zout. Leg hierin de garnalen, voeg ook de knoflook en fijn gesneden peper toe, meng dit goed door elkaar en laat dit 10 minuten staan.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of pan, voeg trassi toe en fruit de grof gesneden ui hierin totdat ze glazig worden.
  3. Voeg dan de garnalen toe en bak de garnalen gaar in ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg daarna 150 ml kokend water toe, 2 eetlepels masala en kook dit ongeveer 5 minuten door voor de juiste dikte voor een lekkere saus.

Tip: 

Voeg bij punt 2, na het fruiten van de ui, in stukjes gesneden kouseband toe.
Kook bij punt 4 ipv 5 minuten, 10 minuten door totdat de saus helemaal is ingedikt, hierna kun je de garnalen/(kouseband) ook heerlijk eten op brood. 


terug