gebakken witlof

hoofdgerecht
heerlijk groente gerecht. 

Ingezonden door: yvon langeveld
4 personen personen, bereiding: 15 a 20 min



Zoek ook op:

witlof gebakken boter langeveld groente yvon heerlijk bouillonpoeder gedeelte runderbouillonpoeder

Ingrediƫnten:

  • 750 gr. witlof in de lengte doorsnijden en het harde gedeelte verwijderen.
  • 20 gr.  boter
  • 1 eetl.  runderbouillonpoeder.

Bereiding:

  1. Kook water en laat daar de witlof een minuut of 3 instaan. Afgieten en uit laten lekken. 
  2. Smelt de boter in een koekenpan en roer er de bouillonpoeder door. goed mengen zodat er geen klontjes zijn. Doe de witlof erbij en dan goed door elkaar roeren zodat alles bedekt is met boter en de bouillonpoeder. 
  3. Laat dit alles op een zacht vuurtje ongeveer 15 min zachtjes pruttelen. De witlof mag nog wel knapperig zijn. Lekker bij rosbief en een gekookte aardappels.

    Eet smakelijk


terug