Geitenkaas salade

hoofdgerecht
Makkelijke salade die er professioneel uitziet.

Ingezonden door: Ruben Koops
4 personen, bereiding: 15 min


Zoek ook op:

salade geitenkaas dressing avocado paprika courgette walnoten komkommer tomaten dadels

Ingredi√ęnten:

Het broodje

  • Bladerdeeg
  • Geitenkaas
  • 1 ei (geklutst)
  • bakpapier

De dressing

  • 4 eetlepels olijfolie
  • Scheutje rode wijnazijn op smaak
  • Peper en zout
  • Theelepel mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise

De salade

  • Krop romanasla
  • 1 avocado
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • Halve komkommer
  • Halve witte courgette
  • Kleine rode ui
  • 5 dadels
  • Handje walnoten

Bereiding:

Het broodje

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier, bestrijk de bovenkant met het geklutste ei en leg de geitenkaas in het midden.
  3. Plaats de broodjes ongeveer 10 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.

De salade en de dressing

  1. Scheur de sla in stukjes en was deze.
  2. Snij de rode ui, avocado, paprika, tomaten, komkommer, courgette en dadels in stukjes.
  3. Meng de ingrediŽnten voor de dressing in een klein bakje.
  4. Meng alle ingrediŽnten van de salade met de dressing.
  5. Maak het bord op met aan ťťn kant de salade en aan de andere kant het geitenkaasbroodje. Maak geheel af met wat fijngeknepen walnoten.


terug