Maïzenakoekjes

gebak/koeken
Surinaamse Maïzenakoekjes

Ingezonden door: wasiem Ijaz Kalika
8 personen, bereiding: 30 min


Zoek ook op:

maaazenakoekjes mazenakoekjes suiker gesmolten vanille-essence gekleurde suikermuisjes wasiem surinaamse boter

Ingrediënten:

  • 350 gram maïzena
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter (gesmolten in de magnetron)
  • 1 ei
  • 2 theelepels vanille-essence 
  • gekleurde suikermuisjes 

Bereiding:

  1. kluts het ei samen met suiker en vanille-essence dik totdat bijna alle suiker is opgelost. Voeg hierna de gesmolten boter beetje bij beetje langzaam toe en meng dit goed samen.
  2. Voeg daarna maïzena in kleine gedeeltes toe. 
  3. Verwarm de oven op 150 graden.
  4. Vorm kleine balletjes van het maïzenadeeg en leg ze op een bakplaat. Druk de balletjes plat met behulp van een vork en bestrooi de maïzenakoekjes met gekleurde suikermuisjes. Zorg voor wat ruimte tussen de koekjes en bak de maïzenakoekjes in ongeveer 15 minuten gaar in de oven. 


terug