Meloen anders

voorgerecht
Dit is in feite gewoon meloen met ham, maar toch op een heel verrassende manier waardoor het eigenlijk een compleet anders gerecht is dan het gewone recept.

Ingezonden door: Ronaldo
4 personen, bereiding: 10 min


Zoek ook op:

meloen ham gewone blaadjes basilicum peper gemalen bramen olijfolie borden

Ingrediƫnten:

  • 2 kleine of een grote net rijpe Gallia meloen 
  • 200 gr. rauwe ham (bijv. Jambond Ardennes) 
  • 4el milde olijfolie 
  • 1-2 el citroensap 
  • verse gemalen peper 
  • enkele blaadjes basilicum (vers) 
  • ongeveer 20-25 bramen of blauwe bessen of andere bosvruchten.

Bereiding:

  1. Klop een dressing van de olijfolie de citroen en de grof gemalen peper. 
  2. Meloen(en) doorsnijden en de pitjes verwijderen. Meloen nu in dunne lange slierten snijden. Dit gaat erg goed met een kaasschaaf voor jonge kaas, deze geeft wat dikkere plakken dan een gewone kaasschaaf) Verdeel de krullen meloen over de borden, zodat de slierten als spaghetti op je bord liggen. 
  3. Scheur dan de plakken ham in stukken en verdeel over de meloen en geef het gerecht dan kleur door de bramen of ander fruit er over te verdelen. 
  4. Besprenkel nu de dressing over de borden. Als laatste de borden nog wat opsieren door hier en daar blaadjes basilicum er over te verdelen. 
Bon apetito

terug