Pindasoep

hoofdgerecht
Een heerlijke smaakvolle soep! (het recept is van Linda Dragt)


Ingezonden door: Joeri Boer
6 - 9 personen, bereiding: 60 min


Zoek ook op:

pindasoep soep pot gado balletjes bananen pindakaas maggi daarna laten

Ingrediënten:

- 500 gram kipfilet
- 300 ml kokosmelk
- 1 grote pot pindakaas (calve)
- 1 zak Gado Gado sate saus (+/- 400ml)
- 1 prei
- 1 pot groentebouillon (maggi)
- 1 pot kippenbouillon (maggi)
- Taugé
- Gebakken uitjes
- 8 lon tai balletjes
- 2x bakbananen (deze moeten nog een aantal dagen rijpen!)
- 2x gele bananen
- voor 3 pers basmatirijst

Bereiding:

Doe de groente bouillon en kippen bouillon in een grote pan, kipfilet erbij dit even laten koken totdat de kipfilet gaar is. Daarna de prei erbij, en dan een hele pot pindakaas en Gado Gado satésaus de kokosmelk en als laatste de Lon Tai balletjes let op haal deze voor het serveren uit de soep! Dit allemaal 15 min zachtjes laten koken zodat de pindakaas zacht kan worden en het kan binden met de satésaus en daarna laten afkoelen.
Neem een grote pan met water zet dit aan de kook en doe de bananen erin en laat dit 30 - 45 min koken, water afgieten en bananen laten afkoelen. deze daarna stampen en hiervan kan je dan kleine balletjes draaien.
Kook voordat je de soep gaat serveren de rijst.
Doe een kwartier voor het serveren de bananen balletjes in de pan met soep.
Doe een laagje rijst in de soepkom, daarna de soep met bananen balletjes, en tot op slot de taugé met gebakken uitjes. Eet smakelijk.


terug