Rijst met kip-kerriesaushoofdgerechtEen heerlijke recept voor 4 personen. Ingezonden door: Marijke Boer 4 personen, bereiding: 45 min Zoek ook op:rijst kip-kerriesaus blokjes naar heerlijke marijke boer dunne margarine bloem |
Ingrediënten:600 gram kipfilet in blokjes2 dunne preien 100 gr. margarine 100 gr. bloem of zelfrijzend bakmeel 1 liter runderbouillon van 2 blokjes 1/8 l crème fraîche flinke eetlepel kerrie peper en zout naar smaak takje verse peterselie arachide- of zonnebloemolie |
---|---|
Bereiding:Bak de kipblokjes in de olie tot ze ietwat gebruind en gaar zijn. Snij de prei in dunne ringen en bak ze eveneens in de olie aan. Smelt 150 gr. margarine in een pan, voeg al roerende langzaam de bloem toe en vervolgens al roerende beetje bij beetje de bouillon. Maak hiervan een mooie roux, breng hem aan de kook en laat hem daarna nog ca. 10 minuten op een laag vuurtje doorkoken. Voeg ondertussen de kerrie toe en de crème fraîche. Peper en zout naar smaak. Op het laats evt. nog wat verse peterselie toevoegen. Roer de kip en de prei door de saus, kook de rijst, maak er een frisse salade naar keuze bij en klaar is kees.terug |