Rijst met rundergoulash

hoofdgerecht
De ouderwetse goulash zoals mijn moeder altijd maakte.

Ingezonden door: Marijke Boer
6 personen, bereiding: 1 uur


Zoek ook op:

rijst rundergoulash runderlappen laag goulash uien boter laten ketjap peper

Ingrediënten:

  • 1 kilo magere runderlappen 
  • 4 flinke uien 
  • 1/8 liter crème fraîche 
  • 2 blikjes tomatenpuree 
  • ketjap manis en asin worcestersaus 
  • 250 gr boter of margarine 
  • peper en zout 
  • tabasco 
  • paprikapoeder 
  • evt. maizena om te binden

Bereiding:

  1. Kruid de runderlappen met peper en zout. Braad in 250 gr boter de runderlappen aan. 
  2. Doe ze vervolgens in de snelkookpan samen met de braadboter. Voeg een halve liter water toe. Als de snelkookpan onder druk komt laag zetten en ca, 45 minuten laten koken op een laag pitje. Heb je geen snelkookpan dan het vlees op een laag pitje of petroleumstel ca. 2 uur laten sudderen totdat het bijna uit elkaar valt. 
  3. Snipper de uien en bak ze aan in de boter totdat ze glazig zijn. 
  4. Als het vlees klaar is alles in kleine stukjes snijden en samen met de uien terugdoen in de jus. Eventueel nog wat water toevoegen. Alles op een hoog vuur aan de kook laten komen en daarna de 2 blikjes tomatenpuree en de crème fraîche toevoegen . Even laten doorkoken en daarna het gas laag zetten. 
  5. Voeg een paar scheutjes worcestersaus, paar druppels tabasco en een eetlepel ketjap manis en ketjap asin toe. Vervolgens een theelepeltje paprikapoeder eraan toevoegen. Als de goulash te dun is binden met maizena. 
Kan ruim van tevoren worden gemaakt, zodat de smaak er goed intrekt. Kook er een pannetje rijst bij en eventueel een frisse groene salade.

terug