Romige pasta met kip en champignon

hoofdgerecht
Weer eens wat anders dan de standaard tomatensaus.

Ingezonden door: Ruben Koops
4 personen, bereiding: 20 min


Zoek ook op:

pasta kip romige champignon paprika melk glas winterpeen basilicum champignons

Ingrediƫnten:

  • pasta naar keuze
  • 400gr kipfilet
  • kastanje champignons
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 glas melk
  • nootmuskaat
  • strooikaas
  • allesbinder
  • verse basilicum

Bereiding:

  1. Snij de champignons, ui, winterpeen en paprika fijn en fruit alles behalve de paprika in een wok.
  2. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze lichbruin, zet ondertussen de pasta op.
  3. Voeg het glas melk toe, als de melk begint te schuimen kan voorzichtig de allesbinder de de kaas worden toegevoegd. Doe dit net zo lang tot de saus wat dikker aanvoelt. 
  4. Voeg als laatste de paprika toe, deze moet nog een beetje knapperig blijven. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Serveer de saus op de pasta met wat strooikaas en een paar kapotgetrokken blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!


terug