Sambal Goreng Tempé

special
Vegetarische sambal

Ingezonden door: Wasiem Ijaz Kalika
8 personen, bereiding: 30 min


Zoek ook op:

sambal goreng gesneden temp tempaa scheut ketjap zonnebloemolie djawa grof

Ingrediënten:

  • 1 tempé gesneden in blokjes of reepjes
  • 4 sjalotten grof gesneden
  • 3 knoflook teentjes grof gesneden
  • 2 gele/rode of MJ pepers fijn gesneden 
  • 1 schijf gula djawa opgelost in 100 ml kokend water 
  • 1 mespunt trassi
  • 3 theelepels laospoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 scheut ketjap asin
  • 1 scheut ketjap manis
  • zonnebloemolie

Bereiding:

  1. Frituur de tempéreepjes in wat zonnebloemolie goudbruin en laat ze vervolgens uitlekken met behulp van een stuk keukenpapier.
  2. Verhit in een wok of hapjespan een kleine scheut zonnebloemolie, fruit hierin vervolgens de sjalotten samen met de trassi totdat de sjalotten glazig zijn geworden. Voeg daarna ook knoflook en peper toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
  3. Voeg hierna de opgeloste gula djawa samen met laospoeder, zout en zwarte peper toe en kook dit ongeveer 5 minuten door totdat er een dikke saus is ontstaan. Voeg dan de gefrituurde tempéblokjes toe en schep ze goed door de saus heen. Voeg vervolgens ook de beide soorten ketjap toe en kook dit nog ongeveer 5 minuten door. 

Sambal Goreng Tempé is:

- Heerlijk te eten met nasi, bami of witte rijst met groente
- Heerlijk op een pistoletje met zoetzure komkommer

- Voor Sambal Goreng Manis: Gebruik dan 2 schijven Guja djawa ipv 1

terug