Sperzieboontjes op z'n Javaans.

hoofdgerecht

Ingezonden door: Jan Boer
2 a 3personen personen, bereiding: 60 min


Zoek ook op:

sperzieboontjes javaans uien jan boer personen knoflook sambal kentjur bouillonblokjes

Ingrediƫnten:

  • 750 Gr. Sperziebonen
  • 3 speklapjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ą 1,5 tl sambal
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl kentjur
  • 2 bouillonblokjes
  • 4 ą 6 el ketjap
  • 1(groot) kopje pandanrijst pp

Bereiding:

  1. Bak de sambal met fijngesneden knoflook in de olie. 
  2. Doe een normale hoeveelheid zout en peper op het aan blokjes gesneden vlees en voeg het bij het baksel. 
  3. Wanneer het vlees volledig wit is gebakken voeg je de fijngesneden uien toe. Dit doorbakken tot de uien glazig zijn. Hierna toevoegen suiker, bouillonblokjes, kentjur en de ketjap en het geheel goed doorroeren tot het begint te koken. 
  4. Voeg de schoongemaakte en nog natte boontjes toe en in ongeveer 25 min gaarstoven. Wanneer de boontjes gaar zijn en er zit wat los vocht in de pan kun je dit afbinden. Het geheel serveren met pandanrijst. 


terug