Spitskool

special
Mijn Surinaamse Spitskool Recept

Ingezonden door: Wasiem Ijaz Kalika
6 personen, bereiding: 20 min


Zoek ook op:

spitskool gesneden grof peper trassi zwarte zout poeder olie zonnebloem

Ingredi├źnten:

  • 1 Spitskool (grof gesneden)
  • 1 ui (grof gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (grof gesneden) 
  • 1 blokje Tuinkruiden bouillon 
  • 1 mespuntje trassi 
  • ┬╝  MD Jeannette peper (fijn gesneden)
  • zout
  • Zwarte peper
  • Paprika poeder
  • Zonnebloem olie

Bereiding:

  1. Verhit in een wokpan een scheut zonnebloem olie,
  2. Fruit hierin uien,  peper en knoflook samen met het bouillon blokje en trassi.
  3. Voeg de gesneden spitskool toe en schep dit goed om. 
  4. Voeg naar smaak(ongeveer 1/3 theelepel ) zout, zwarte peper en paprika poeder toe. 
  5. Leg vervolgens een deksel op de wokpan en laat  dit ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje doorkoken en schep de spitskool regelmatig om.

TIp: 

Spitkool is heerlijk te eten met Roti of witte rijst met kip, vis of bijvoorbeeld vegetarische sateballetjes



terug