Spruitenstamppot met hertenbiefstuk

hoofdgerecht
 
Ingezonden door: Monique salimans
4 personen, bereiding: 30 min


Zoek ook op:

hertenbiefstuk spruitenstamppot pond monique salimans spruiten aardappelen spekblokjes brie hoofdgerecht

Ingrediƫnten:

  • 1 pond spruiten
  • 1 pond aardappelen
  • 1 ui
  • spekblokjes
  • 1 knoflookteentje
  • stuk brie (punt per vier personen)
  • peper
  • zout
  • 4 hertenbiefstukjes

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen en de spruiten gaar, bak de spekblokjes, ui en de knoflook in de olijfolie en stamp dit door elkaar met een scheutje melk en spekvet.
  2. Doe de stampot in een platte ovenschaal en bedek deze met stukjes brie, plaats de schaal in de oven onder de gril ongeveer 5 minuten op 210 graden.
  3. Bak de hertenbiefstuk. 2 minuten op hoog vuur aan de ene kant, 1 minuut op hoog vuur op de andere kant in bakboter (geen olijfolie). Naderhand de biefstukken in aluminiumfolie inpakken en gedurende 5 minuten ingepakt in de folie laten liggen.


terug